tiistai 4. elokuuta 2015

Silja Line vs. Viking Line

Meidän perhe on vuosien aikana matkustanut aika paljon laivaristeilyillä. Yleensä neljä kertaa vuodessa olemme käyneet; talvilomalla, kaksi kertaa kesällä ja syyslomalla.

Lasten ollessa alle kouluikäisiä, matkustimme yleensä Viking Linen laivoilla. Siellä oli heille paljon kaikkea mielenkiintoista. Oli Puuha Peteä, Ville Vikingiä ja paljon kivaa ohjelmaa. Välillä mentiin aamulaivalla ja välillä iltalaivalla. Lapset kasvoivat ja em. hahmot ja ohjelmat alkoivat olla liian lapsellisia ja meitä aikuisiakin alkoi jotenkin kyllästyttää nuo punavalkoiset laivat. Siirryimme siis käyttämään toisen laivayhtiön eli Silja Linen laivoja. Aluksi matkustettiin aamulaivalla ja myöhemmin iltalaivalla. Silja Europasta tuli niin "meidän" laiva! Viihtyvyys oli taattu sekä aikuisille että kouluikäisille lapsille.

Sitten tuli Viking Linen Grace ja olihan se sitten "pakko" lähteä katsomaan miltä uusi laiva näyttää. Aika sopivaan saumaan se tulikin sillä Silja Europa oli alkanut tökkiä ja edelleen kasvaneet lapset kaipasivat jotain muuta, jotain uutta. Aika alkuaikoina se Grace tulikin sitten katsottua ja heti sen ekan reissun jälkeen tuli kyllä sellainen olo, että se laiva oli jo niin nähty. Ei siis saanut meiltä kovin suuria pisteitä. Hinnoissa oli selkeästi uutuuslisä ja muutenkin laiva ei ollut yhtään meidän oloinen. Mutta sattuipas sitten myös sopivasti, että Silja Linen aiemmin Tallinnan reitillä kulkenut Baltic Princess tuli Turku-Tukholma -linjalle. Jos oli Silja Europa ollut "meidän" laiva niin sitä vähintään oli myös tämä Itämeren prinsessa.

Sitten koitti kesä 2015. Eka laivareissu mentiin sillä omalla paatilla, prinsessalla. Mutta sitten alkoi pihistely ja muutaman hassun euron takia varattiin toinen reissu Viking Linen Gracelle. Siis vain sen takia, että se oli halvempi! No ei olisi kannattanut! Eipä tämä uusi matka muuttanut meidän mielikuvia siitä. Päinvastoin, itselle ainakin tuli vielä vastenmielisempi olo kyseistä laivaa kohtaan. No okei, onhan se uusi ja hieno vieläkin! Mutta se tunnelma, se ei vaan sytytä. Kaupassa alkoi ahdistaa. Onko ollut pakko tunkea ne kaikki liikkeet sinne samaan tilaan? Kiva siellä sitten yrittää puikkelehtia kassajonojen välissä katsomassa leluja, astioita yms. lahjatavaroita. Huonosti sijoitettu paikka, ei voi muuta sanoa! Ja se karkkiosasto, miksi ihmeessä senkin täytyy olla niin ahdas? Tupakkaosastolla kyllä on tilaa vaikka muille jakaa :( Musta on vaan kiva, että ne liikkeet on erillisiä. Oma liike kosmetiikalle, omansa vaatteille jne. Ja se hintataso, edelleen siellä on mielestäni jokin uutuuslisä osan tuotteiden kohdalla. Kahvilassa esim. paljon kalliimpaa mitä Siljalla. Eli loppujen lopuksi, ei tuo matkasäästö auttanut mitään kun muuten joutui maksamaan paljon enemmän... Ehkä tää Grace on enemmän sellainen biletyslaiva nuorisolle.

Tiedetäänpähän ainakin jo mille laivalle ollaan seuraavaksi menossa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti