maanantai 17. maaliskuuta 2014

Keräilijän aarteet - Muumilaakso Arabiassa

Tänään posti toi minulle ihanan kirjan eli Helena Leppäsen hiljattain ilmestyneen Keräilijän aarteet -Muumilaakso Arabiassa. Tilasin kirjan Adlibriksestä ja hintaa oli 25,80. 


Kirjan takakannen esittelyteksti kuuluu näin: 

"Taiteilija Tove Janssonin (1914-2001) luoman Muumilaakson eriskummallinen väki asettui Arabian lastenastiaston koristeaiheeksi ja keraamisten pienoisfiguurien malliksi ensimmäisen kerran jo 1950-luvulla. Huippumenestykseen muumiastiat nousivat 1990-luvulla, ja niistä on tullut myös monen intohimoinen keräilykohde. 

Tämä kirja esittelee Arabian, Iittalan, Hackmanin ja Fiskarsin brändien alla tuotetut astiat, aterimet, sakset ja koriste-esineet, jotka Muumilaakson väki on hahmoillaan valloittanut vuosina 1057-2014. Neljä keräilijätarinaa valottaa sitä, mikä tekee muumituotteista niin haluttavia."

Tässä muutamia kuvia kirjasta:
Mukeja
Kulhoja
Lautasia 
Lastenastiastoja 
Laseja ja kannuja
Kattiloita ja purkkeja
Aterimia
Saksia
Seinälautasia
Figuureja

Tästä sitten saa alkaa kunnolla tutkimaan mitä kaikkea itseltä vielä puuttuukaan... Varsinkin tuo seinätauluosasto on itsellä vielä aika vaiheessa. Löytyy vain neljä taulua ja nekin ovat tulleet minulle hieman "vahingossa" :) Ostin kun halvalla sain! Tavoitteena ensin kuitenkin nyt ostaa kaikki vielä kaupasta löytyvät puuttuvat tuotteet ja sitten alkaa haalia noita vanhempia tuotteita.

3 kommenttia:

 1. Tutun näkösiä kulhoja, lautasia ja mukeja. Onneks ei oo niin paljon rahaa, et sais kaikki mitä haluaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, kyllä jää itelläkin ne kaikista kalleimmat hankkimatta ja luulen, että noiden "halvempienkin" haalimisessa menee vielä vuosia... Oishan se kiva vaan ostella muumeja mutta kun asuminen ja eläminenkin valitettavasti maksaa. Ei se yhteiskunta pyöri niin, että kaikki vaan ostaisivat muumeja :P

   Poista
 2. Minäkin sain tänään tuon kirjan kirjakerhon kautta. Vaikka muumeja en kerääkään, piti tuo kirja ostaa.

  VastaaPoista